+1 234 567 890
info@splash.com
General Cricket

PRESS CONFERENCE HELD FOR CATALAN COMPETITION

by: conrad_a_bedford

0

PRESS CONFERENCE ON THE II ANNUAL CATALONIA CRICKET TOURNAMENT

Dimecres, 17 de febrer de 2010

• El pròxim cap de setmana es celebra el II Torneig català i el 7 de març comença la I Lliga nacional catalana de cricket

La Secretaria General de l’Esport referma el suport al cricket com un esport integrador que situa Catalunya com a país “pioner”

El director del Consell Català de l’Esport, Carles Macian, ha reiterat avui l’aposta del Govern pel foment del cricket com a esport integrador, que amb la seva pràctica al nostre país situa Catalunya com a país “pioner” que va ser clau en la introducció a l’Estat de molts esports i on s’han fundat milers de clubs esportius. 

 Durant l’acte de presentació del II Torneig català de cricket i la I Lliga nacional catalana de cricket, Carles Macian ha explicat que Catalunya, de la mateixa manera que ho va ser a finals del segle XIX i principis del XX amb la fundació de diverses entitats esportives, és un país “pioner” en la introducció i posada en marxa d’esports com ara, en la primera dècada del segle XXI, pot ser el cricket. 

Entre d’altres, a l’acte també han assistit, l’adjunta del secretari per a la Immigració, Montse Solé; el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Toti Mumbrú, i el president de la Unió Esportiva Catalana de clubs de cricket, Robert Masih. 

La finalitat d’aquest impuls del criquet, una iniciativa conjunta de la Secretaria General de l’Esport i la Secretaria per a la Immigració, és oferir als nouvinguts a Catalunya la possibilitat d’integrar-se a la societat mitjançant la pràctica esportiva. “Els ajudem introduint un esport que per les comunitats hindú i paquistanesa és dels més importants que es practiquen als seus respectius països”, ha afegit el director del Consell Català de l’Esport. Això sí, aquesta introducció ha de ser de forma “ordenada”, primer, amb la creació dels clubs i la seva legalització i, posteriorment, amb la integració en una entitat que els agrupi i organitzi les competicions, com és la Unió Esportiva Catalana de clubs de cricket.

 Per la seva part, l’adjunta del secretari per a la Immigració, Montse Solé, s’ha mostrat convençuda que l’esport “facilita i promou la integració” i ha demanat un esforç als nouvinguts perquè de la mateixa manera que demanen la seva integració total en la nostra societat, facin un esforç perquè “jugadors d’altres orígens també puguin jugar amb ells a cricket”. 

En aquest sentit, el president de la Unió Esportiva Catalana de clubs de cricket, Robert Masih, ha agraït la feina feta dels diferents àmbits i especialment des de les Secretaries d’Esport i Immigració, perquè la pràctica del cricket sigui una realitat a Catalunya i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Toti Mumbrú, ha valorat molt positivament que en les pròximes setmanes es celebrin dos tornejos que serviran per continuar donant a conèixer aquest esport a Catalunya.

 

Dues competicions, a punt 

El proper cap de setmana, al camp municipal de beisbol de Barcelona Carlos Pérez de Rozas, situat a Montjuïc, es celebrarà el II Torneig català de cricket En la competició prendran part 10 equips: Ali Cricket Club, Barcelona CC, Barcelona Eagles CC, Bengali CC, Catalunya CC, Cornellà CC, Falco CC, Fondo XI CC, Minhaj CC i Santa Coloma CC. La final es disputarà el diumenge 21, a les 12 h. Durant l’estiu passat, amb el suport del Govern, es va celebrar la I edició d’aquest torneig. 

Per la seva part, el próxim 7 de març s’iniciarà la I Lliga nacional catalana de cricket on participaran 12 equips i es jugaran 33 partits. Tota la informació d’aquesta competició es podrà consultar a www.cricketcatala.com.  

El cricket es basa en bateig i pilota, on s’enfronten dos equips d’onze jugadors cadascú. Es juga en un camp de gespa, més o menys ovalat, i que no pot ser inferior a l’extensió d’un camp de futbol. Al centre del camp hi ha un terreny rectangular, que es coneix com a ‘pitch’. 

El cricket es va començar a practicar de manera organitzada a Anglaterra, tot i que és popular als països de la Mancomunitat Britànica de Nacions i al sotscontinent indi, on és un esport de masses. A Anglaterra i Austràlia s’ha convertit en l’esport més popular de l’estiu.

FIXTURES

http://www.cricketcatala.com/torneig/torneig.html

foto

 

 

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin